Nemzeti Szívprogram

Nemzeti Szívprogram

Kedvezményezett neve: Twinmed Orvosi Rendszerek Kft.

Projekt címe: Nemzeti Szívprogram: Kutatás és innováció az iszkémiás szívbetegség és szívelégtelenség diagnosztikájában és terápiájában

Szerződés támogatási összege: 3.299.426.997 Ft

Támogatás mértéke %-ban: 90,50%

Projekt befejezési dátuma: 2020. november 30

Projekt azonosító száma: NVKP_16-1-2016-0017

Résztvevő partnerek:

  • SEMMELWEIS EGYETEM (FŐPÁLYÁZÓ)
  • SE VÁROSMAJOR SZÍV- ÉS ÉRGYÓGYÁSZATI KLINIKA (konzorciumvezető)
  • FARMAKOLÓGIAI ÉS FARMAKOTERÁPIÁS INTÉZET
  • BIOFIZIKAI ÉS SUGÁRBIOLÓGIAI INTÉZET
  • GENETIKAI, SEJT ÉS IMMUNBIOLÓGIAI INTÉZET
  • TWINMED ORVOSI RENDSZEREK KFT.
  • MEDISO MEDICAL IMAGING SYSTEMS KFT.
  • PHARMAHUNGARY 2000 KÍSÉRLETES ÉS KLINIKAI KUTATÁSFEJLESZTÉSI KFT.
  • NEUMANN PROJEKT ÉS SZERVEZÉSI KFT.

Projekt tartalmi összefoglalója:

A széles körben elérhető gyógyszeres és eszközös terápiás lehetőségek ellenére az iszkémiás szívbetegség és szívelégtelenség hazánkban és az Európai Unióban is az egyik leggyakoribb halálok. Ezen egészségügyi mutatók javítása elsősorban a megelőzés hatékonyságának javításán keresztül érhető el. A Nemzeti Szívprogram célja a szív- és érrendszeri megbetegedések által okozott halálozás csökkentése innovatív, jövőbe mutató diagnosztikai és terápiás módszereken, szolgáltatásokon, fejlesztéseken keresztül. Ennek során interdiszciplináris (orvostudomány, informatika, fizika), szorosan integrált transzlációs (az alapkutatástól az epidemiológia kutatásig terjedő) kutatás-fejlesztési platformot hozunk létre a Semmelweis Egyetem és négy kiváló magyar vállalkozás (Mediso Kft, TwinMed Kft, Neumann Projekt Kft, Pharmahungary 2000 Kft) részvételével. A kutatásaink végpontja a klinikai gyakorlatban is hasznosítható, új személyre szabott megelőzést és gyógyítást segítő technológia megalkotása.

A Nemzeti Szívprogram három pillérét az újonnan létrejövő kutatási infrastruktúra, kutatási projektek és a piacon hasznosítható termékek és szolgáltatások képezik. A Semmelweis Egyetemen működő vezető kardiovaszkuláris kutatócsoportok együttműködésével őssejtes diagnosztikai és terápiás eljárások, „multiomikus” személyre szabott kardiovaszkuláris rizikóbecslés és diagnosztika, új típusú eszközös szívelégtelenség-terápiák kidolgozása és új gyógyszer-targetek azonosítása valósul meg. Az új terápiás (szívkatéter), diagnosztikus (új PET/CT technológia), szolgáltatás (mesterséges intelligencián alapuló új kardiológiai és radiológiai leletező platform) prototípust fejlesztünk.

Szakmai Publikációk

This study was supported by the National Research, Development and Innovation Office of Hungary (NKFIA; NVKP-16-1-2016-0017 National Heart Program).

Jelen tanulmány megjelenését a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta (NKFIA; NVKP-16-1-2016-0017 Nemzeti Szívprogram)

http://vszek.semmelweis.hu/nemzeti-szivprogram

NEMZETI SZÍVPROGRAM: JELENTŐS ELŐRELÉPÉSEK AZ ISZKÉMIÁS SZÍVBETEGSÉG ÉS A SZÍVELÉGTELENSÉG GYÓGYÍTÁSA TERÉN

 

Projekt befejezési dátuma: 2020. november 30

Projekt azonosító száma: NVKP_16-1-2016-0017